“Амазон” отваря в два града нова централа за $5 млрд.

"Амазон" отваря в два града нова централа за $5 млрд.

© Associated Press

 

Гигантът в онлайн търговията “Амазон” (Amazon) ще разположи новите си централи в Ню Йорк и Арлингтън, щата Вирджиния, в непосредствена близост до столицата Вашингтон, предаде ДПА.

В двете нови централи ще работят общо около 50 хил. души, съобщи компанията. В Ню Йорк и Арлингтън за “Амазон” вече работят няколко хиляди души.

Офисът на компанията в Сиатъл остава. “Инвестициите на Амазон във всяка от двете нови централи ще стимулират създаването на десетки хиляди допълнителни работни места в околните общини”, се посочва в комюнике на компанията, като се добавя, че наемането на персонал ще започне през следващата година.
Имаше опасения как изборът на градовете за новите централи на “Амазон” ще се отрази на ограничения пазар на жилища и транспортните системи.

“Ню Йорк ще се сдобие с десетки хиляди нови, добре платени работни места, а “Амазон” ще разполага с най-талантливата работна сила в света на едно от най-специалните места на планетата”, написа в “Туитър” кметът на Ню йорк Бил де Блазио.

В комюникето “Амазон” съобщи, че ще получи данъчен кредит по силата на специална програма за данъчни облекчения на щата Ню Йорк на стойност от 1.2 млрд. долара. Арлингтън и Вирджиния предлагат стимули на стойност 573 млн. долара.

Компанията обяви, че в Нешвил, щата Тенеси, ще има нов център на Амазон, в който ще работят 5000 души.
Първоначално 200 градове и общини предложиха да приемат новите централи. Амазон сведе броя им до 20 през януари тази година. /БТА

Източник: www.dnevnik.bg

Ако Ви е харесала статията и Ви е била полезна, моля споделете я с Вашите приятели и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона на фейсбук и БГ топ! Благодарим Ви!

BGtop

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар