България втора на „Евровизия“, Португалия спечели

Кристиан Костов с блестящо представяне в Киев, малко не стигна за победата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиан Костов: Съжалявам, че не донесох „Евровизия“ в България

Кристиан Костов спечели второто място на песенния конкурс „Евровизия“ 2017! Крайната победа бе за Салвадор Собрал от Португалия с неговата Amar pelos dois.

Кристиан Костов се представи блестящо с изпълнението си на Beautiful Mess на големия финал в Киев, но в крайна сметка това се оказа недостатъчно за пълния успех. И националните журита, и зрителите, поставиха българския участник на второто място – което на свой ред бе безапелационно пред следващите в класирането.

България завърши с 615 точки в крайното класиране. 337 точки от тях бяха от зрителите в 41-те страни, участващи в конкурса (с изключение на България). В другата част от вота, по-голямата част от професионалните журита поставиха Костов сред 6-имата най-добри, а Беларус, Естония и Норвегия ни поставиха и на първото място, с максималните 12 точки.

Източник: www.ploshtadslaveikov.com

Ако Ви е харесала статията и Ви е била полезна, моля споделете я с Вашите приятели и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона на фейсбук и БГ топ! Благодарим Ви!

BGtop

 

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар