Италианско издание поставя Велико Търново между най-оригиналните архитектурни творения в света

Италианският ежедневник „Република” постави Велико Търново сред най-хубавите градове в света построени на отвесни склонове. За изданието те са архитектурни бижута.

В специална фотосесия под надслов „На островърха планина или отвесно над морето – градове съкровища” ежедневникът поставя на първо място Велико Търново, следван от гръцкия манастирски комплекс Метеора, Ронда в Испания, Рокамадур във Франция, италианските Чивита ди Баньореджо, Вернаца, Риомаджоре, Питиляно, португалския Пиодао, в Йемен Вади Даван и Ал Хаджера и др.

Обръща се внимание на факта, че тези градове, построени на труднодостъпни склонове, са израз на контраста между дивата природа и човека, която той иска да подчини на себе си не само с отбранителна цел. Възторгът от тези архитектурни украшения е спонтанен, а обаянието паметно, е мнението на „Република”. Специално за БНР, италиански туристи посетили Велико Търново споделят, че нашият град е живописен, с уникална идентичност и историческо богатство. С крепостта „Царевец” осветена постоянно поне през лятото, той би станал единствен по рода си.

Източник: КРОСС

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Коментар по Италианско издание поставя Велико Търново между най-оригиналните архитектурни творения в света

  1. Галина Лалова казва:

    ..e и толкова не можахте да отворите първоизточника на статията и да видите за какво става въпрос… Големи сте “журналисти”, няма-що :))

Вашият коментар