Десетте най-известни фотографи – портретисти в света

Пътуващите фотографи – портретисти не само правят снимки. Те улавят момента и емоцията.  И за да направят това реалност те трябва да общуват, да обичат хората и да знаят как да уловят точният момент.

Тук за Вас сме направили списък с десетте най-известни фотографи със своите портрети в целия свят.

1.  Стив МакКюри

Фотографа Стийв МакКюри е извъстен със своят портрет ‘Afghan girl’, направен в бежанския лагер в Пешавар, Пакистан. Тази снимка беше една от най-известните снимки в National Geographic. И другите, по-малко извъстни негови снимки също заслужават да бъдат видяни.

Източник: stevemccurry.com

2. Лий Джефрис

 

Неговата колекция от черно-бели фотографии на бездомни хора е уникална и зашеметяваща. Той изобразява един поглед на надежда в очите на своите модели. Просто трогателно …

Източник: leejeffries.500px.com

3. Джими Нелсън

Джими Нелсън е добре познат със своите портрети на племенни и местни хора, направени в повече от 16 страни. Неговите снимки ще живеят завинаги, за да разказват приказки. Нелсоновата книга сега е с колекционерска стойност.

Източник: beforethey.com

4. Рехан

Рехан се е съсредоточил върху фотографирането на жители на Виетнам, Раджастан и Куба. Той и известен със способнастта си улавя душевността на своите модели. Рехан безспорно е един от най-добрите портретисти в света.

Източник: rehahnphotographer.com

5. Ерик Лафорг

Известен с фотосите си направени в Северна Корея, Ерик Лафорг си има история за всеки от моделите си. От племената на Намибия до Кюрдистан, неговите приказки са очаровали, а неговите снимки запечатвали истински емоции.

Източник: ericlafforgue.com

6. Мани Либродо

Снимките на ‘Фотошоп магьосника’ Мани Либродо не само разказват приказки, те са истински произведения на изкуството.

Източник: pbase.com

7. Лиса Кристин

Лиза Кристин е хуманитарен фотограф, който документира местни култури в повече от 100 страни и ролята на човешкото достойнство във всички нас. Тя е известна с ролята си в разкриването съвременното робство.

Източник: lisakristine.com

8. Дейвид Лазар

Това са спиращи дъха снимки, направени в Бразилия. Дейвид Лазар е винаги в преследване на моменти от живота.

Източник: davidlazarphoto.com

9. Джоуел Сантос

Смисленият вид на тези портрети казва всичко. Джоуел Сантос демонстрира чувствата на своите модели.

Източник: joelsantos.net

10. Фил Боргс

Неговите снимки на тибетски бежанци са уникални и трудностите се усещат в цялостната му работа.

Източник: philborges.com

Източник: Отегчената панда

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар