Дроните на Amazon ще могат да откриват къде се намира купувачът, за да му доставят поръчката

Един от най-честите проблеми при доставките поръчки от онлайн магазини е необходимостта да се прекарва по цял ден в очакване на куриера. Проектът на Amazon за доставки чрез безпилотни летателни апарати може да има интересно решение.

Компанията е подала документи за патентоването на функция, която е кръстена “Донеси го при мен”. Тя ще позволи на дроните да доставят поръчките до клиентите навсякъде, където се намират, без да се налага потребителят да ги чака на определено място.

За целта потребителят трябва да сподели местоположението си с дрона, което може да става с помощта на мобилно приложение. Освен това дроните ще използват сензорите си, за да анализират условията на летене и ще споделят информацията с останалите безпилотни летателни апарати. Така те ще могат да подбират най-подходящите маршрути за извършване на доставките.

Засега Amazon не коментира темата. Компанията продължава да извършва основната част от тестовете си с дрони извън САЩ, тъй като не можа да постигне желаното споразумение с местните регулатори за облекчаване на режима за такъв тип летателни апарати.

Източник: Дневник;  Фотограф: Amazon

Ако Ви е харесала статията и Ви е била полезна, моля споделете я с Вашите приятели и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар