Продължават да мамят с газта по бензиностанциите

Въпреки проверките на течните горива, които стреснаха бензиностанциите, това, че нямаше проверки за газта, явно помага измамите да продължат.

След случай от миналата седмица, в който недоволен гражданин публикува в интернет доказателство, че бензиностанциите не се притесняват да зареждат повече газ, отколкото е капацитетът на автомобилите, днес Actualno.com получи подобен сигнал.

Мъж от София сигнализира, че е измамен по същия начин, когато е зареждал газ в колата си тази сутрин.

Мъжът е заснел за доказателство касовата бележка, на която се вижда, че зареденото гориво е почти 34 литра, при положение, че газовата му бутилка е с чиста вместимост 30 литра. Недоволният шофьор допълва и че на всичкото отгоре, по негови изчисления преди да зареди е имал в резервоала останали 5 литра газ.

“Отидох на касата и очаквах да платя към 25 лв., а ми казаха, че дължа 30,86 лв. Попитах жената на касата как така са заредили 34 литра, при положение, че бутилката ми събира само 30 литра. Тя ми отвърна, че трябва да говоря с момчетата, които зареждат колите отвън. Попитях и тях, но те заявиха, че нищо не могат да направят и от тях нищо не зависи, защото те само пускат машината”.

Гневният шофьор е категоричен, че ще подаде жалба в Комисията за защита на потребителите.

“Заблуждават ни, че правят проверки, а всъщност бензиностанциите продължават да ни лъжат”, споделя мъжът.

Припомняме, че проверките бяха осъществени само по отношение на бензина и дизела.

От държавната агенция по метрологичен и технически надзор, която е към Министерството на икономиката, изрично обявиха, че нямат правомощия да проверяват качеството на метана и пропан-бутана.

Недоволството на шофьорите расте и те настояват държавата да извърши проверки и по отношение на газта и метана, защото голям процент от автомобилите у нас се движат именно на газ и метан.

Източник: Актуално

Ако Ви е харесала статията и Ви е била полезна, моля споделете я с Вашите приятели и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар