Първият модулен телефон от Google е вече факт (видео)

Google представи работещ прототип на модулен телефон. Отделните модули ще се прикрепят към основното тяло, създавайки и необикновения дизайн на устройството.

Google представи първия работещ прототип на своя модулен смартфон Project Ara. Устройството трябва да реализира идеята на Google, че потребителите ще могат да сглобяват мобилните си телефони по свой вкус, а не да се съобразяват с готовите продукти на производителите.

Новият прототип се казва Spiral One. За сега устройството повече доказва концепцията, отколкото я изпълнява напълно. Все още някои елементи не работят идеално, но разработката продължава.

Пред онлайн изданието Mashable Google допълва, че следващият прототип, който ще се казва Spiral 2, ще има повече възможности. Той има специално пригодени за целта чипове, разработени от Toshiba. Очаква се компанията да представи този прототип по време на специалната конференция за разработчици за Project Ara през януари 2015 г.

Project Ara практически позволява на всеки да си купи каквито модули иска за своя смартфон и да ги заменя по всяко време. Например някой може да предпочете много по-добра камера за сметка на дисплея например или да избере по-мощен процесор и повече памет. Според Google така потребителите ще имат точно телефона, който искат и той дори ще им излиза по-евтино.

Дневник

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар