“Селфи” е официално признато за психично разстройство

“Селфи” е официално признато за психично разстройство

Американската психиатрична асоциация (APA) официално потвърди, че постоянното снимане на себе си (т.нар. “селфи”) е психично разстройство.

Разстройството се нарича “селфитис” и се определя като обсесивно – компулсивно желание да си правите снимки и да ги качвате в социалните медии, като начин да компенсирате липсата на самочувствие и да запълните празнината и нуждата от близост.

1) Ранен селфитис: правите си снимки поне три пъти на ден, но не ги качвате в социалните мрежи;

2) Остър селфитис: снимате се най-малко три пъти на ден и публикувате всяка от снимките в социалните мрежи;

3) Хроничен селфитис: Неконтролирано желание да се снимате денонощно и да публикувате всички направени снимки в социалните медии, повече от шест пъти на ден.

Освен това, наскоро бе съобщено, че учените признават, че публикуването на снимки във фитнеса или докато бягате демонстрира наличието на сериозно психично заболяване – нарцистично разстройство на личността.

Мирчева 

Източник: bukvarche.com

Ако Ви е харесала статията и Ви е била полезна, моля споделете я с Вашите приятели и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона на фейсбук и БГ топ! Благодарим Ви!

BGtop

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар