10 Инструкции за по-добър живот (2 част)

Преди време започнахме тази поредица от статии, а сега идва ред и на втора част. Понякога се страхуваме от живота и от това да живеем свободно и щастливо. Ако ни се случват хубави неща, не им се наслаждаваме пълноценно, защото винаги си имаме едно на ум. Може би ни плаши и поговорката: “Прекалено хубаво, не е на хубаво”. Ако питате нас не трябва да се притеснявате от такива клишета и да освободите духа си да живее хубав и пълноценен живот. След всяко добро идва зло, както и след всяко зло идва добро. Това е сентенцията на живота при всички, затова не се отчайвайте, ако в даден момент от живота ви се намирате в нещо като дупка. Има някой неща, които правят живота ни да бъде по-добър. Това да обичаш, да правиш секс, да спортуваш и да се храниш добре, са само малка част от инструкциите, които ще подобрят живота ви и ще ви накарат да се чувствате по-добре.

Вижте още: 10 Инструкции за по-добър живот (1част)
10 Инструкции за по-добър живот (2 част)

Представяме ви втора част на 10 инструкции за по-добър живот и се надяваме да загърбите негативите, и да си позволите да живеете свободно и щастливо без никакви задръжки

  1. Паметта ви никога няма да е точна – не можете да помните всичко. Водете си записки за най-важното. Когато се опитате да се сетите за дадено нещо, няма как това да се случи на 100% и на някои от нещата ще сте им дали собствена интерпретация. Ето защо си водете записки.
  2. Любов – тя ви обърква по възможно най-приятния начин, както и стимулира по най-добрия начин. Когато стигнете до края на живота си и се обърнете назад, за да погледнете всичко, което някога сте обичали, ще се усмихнете. Насладете й се!
  3. Секс – намерете човек, който харесва същите неща като вас и се наслаждавайте. Секс без любов е акробатика. Секс с любов е блаженство.
  4. Храна – много хора подценяват храната, а тя е един от ключовите фактори човек да е щастлив и здрав. Тялото ви има нужда от висококачествена храна. Дайте му я!
  5. Спорт – също много важен елемент от ежедневието на един щастлив човек. Тялото ви е превозното ви средство, с което се придвижвате в живота си. Поддържайте го и то няма да ви предаде.
  6. Когато губите, не губете и урока – когато падате, ставайте! Не се притеснявайте от това, че падате твърде често. Когато сте се учили да карате колело е било по същия начин, но сте достигнали до крайната си цел, а именно да се научите. Взимайте си поука след всеки един провал, дори след всеки един успех. Животът ни дава възможности всеки ден, всяка минута. Учете уроците, които той ви дава и един ден ще осъзнаете много неща, които сега ви убягват.
  7. Спазвайте  правилата – уважение  към себе си, уважение  към  другите и отговорност за всички действия.
  8. Не позволявайте малък спор да руши голямо приятелство – не забравяйте, че приятелите са тези, които ви казват винаги истината в очите. Дори когато тя е болезнена. Искате те да са честни и откровени с вас, тогава не им се сърдете, когато ви казват какво мислят.
  9. Всеки ден  прекарвайте известно време сам със себе си – всеки има нужда от това да остава сам със себе си и да чува вътрешното си „аз“. Отделяйте време на себе си и на подсъзнанието си. Понякога то ви води към разкриването на много истини и въпроси.
  10. Веднъж в годината посетете място, на което никога не сте били преди – или казано по друг начин: Не спирайте да се развивате и да научавате нови неща за света.

Източник: spisanievip.com

Ако Ви е харесала статията и Ви е била полезна, моля споделете я с Вашите приятели и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Ако Ви е харесала статията, моля споделете я и гласувайте за нашия сайт от лайк бутона в дясната колона и бгТоп бутона най-долу! Благодарим Ви!

Вашият коментар